Бадемово-вишнева торта

Продукти:

  • 1 бр. шоколадов блат
  • 800 г бита сметана
  • 210 мл захарен сироп
  • 140 г пудра захар
  • 260 г конфитюр от вишни
  • 300 г филиран бадем
  • шоколадови пури за декорация

Приготвяне:

Разделете готов шоколадов блат на 3 равни части. Разбийте сметаната с пудра захар и разстелете върху първата платка, предварително полята със захарен сироп и 2 лъжици сладко от вишни.

Поставете втората платка, сиропирайте, разстелете отново сметана. Сложете тре¬тата платка, без да натискате. Сиропи¬райте отново, намажете със сметаната и украсете богато с филиран бадем и шо¬коладови пури.
Тортата не се пече.

The post Бадемово-вишнева торта appeared first on Жената днес.

Източник: jenatadnes.com

Свързани новини

500 вегетариански ястия – готварски съвети

life

На вечеря с Таня Донева и Вкусното ми Хоби със Страст и Любов

life

Пудинг с чиа и боровинки

life

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.