Бадемово-ментова торта

Продукти:

  • 1.25 чаши бадемово брашно,
  • 5 с.л. какао на прах,
  • 5,5 с.л. захар,
  • 100 г масло,
  • 2,5 чаши сметана,
  • 1/2 чаша пресни листа от мента,
  • 3 с.л. вода,
  • 2 ч.л. желатин,
  • половин ч.л. ментов екстракт,
  • 4 яйчени жълтъка.

Начин на приготвяне:

Смесете бадемовото брашно, какаото на прах, захарта и 5 супени лъжици разтопено масло. Сложете сместа във форма, разпределена равномерно по повърхността и оставете поне за 1 час в хладилник. Към 1,5 чаша сметана добавете ситно нарязаната мента в съд на котлон. Оставете да заври на средна температура. Свалете от огъня, покрийте и оставете за 30 минути. Отстранете листата от мента.

Разтворете желатина във вода. Нека престои за 1 минута, след това добавете към сместа и екстрактът от мента. Сложете на среден огън и наблюдавайте, докато желатинът се разтвори напълно.

В отделна купа разбийте жълтъците и захарта. Изсипете разбитите жълтъци в горещия крем. Бъркайте, докато сместа се сгъсти. Оставете да се охлади напълно, като разбърквате на всеки 10 минути.

Разбийте останалата сметана. Добавете към охладената смес. Сложете върху тортата и оставете в хладилника поне за 3 часа.

Източник: AdMe.ru

The post Бадемово-ментова торта appeared first on Жената днес.

Източник: jenatadnes.com

Свързани новини

Сладкиш с череши

life

Зелено гаспачо или студена супа с авокадо и краставица

life

Ябълков кейк без печене

life

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.