Бананов хляб

Представяме ви още един класически десерт във веган вариант – вкусен бананов хляб с брашно от спелта, банани, кокосова захар, парченца шоколад и стафиди. Прекрасна засищаща закуска и сладка добавка към чашата сутрешно кафе или чай.

Продукти

200 г брашно от спелта

550 г банани

60 мл слънчогледово масло – Шарлан

90 мл бадемова напитка – неподсладена

125 г кокосова захар

1 ч.л. канела

1 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. сода, угасена с лимонов сок

парченца шоколад

стафиди

Приготвяне

Блендирайте бананите със слънчогледовото олио, бадемовата напитка и захарта.

Добавете содата, разбъркайте и смесете с брашното, канелата и бакпулвера.

Изсипете във форма за хляб и украсете с парченца шоколад и стафиди, като ги притиснете леко, за да не загорят.

Пече се на 180° С за 50-55 мин.

Рецепта от блога на Зоя.БГ Кукуряк, Снимки: Бояна/Зоя.БГ

The post Бананов хляб appeared first on Жената днес.

Източник: jenatadnes.com

Свързани новини

Сладоледено тирамису

life

Руло „Павлова“

life

Торта „Лешников тахан“

life

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.