Борис Дали завъртя бизнес във фалирала болница в Бобов дол

Поп фолк звездата Борис Дали купи още два етажа от общинската болница в родния си град Бобов дол, пише struma.bg. След като преди около два месеца Дали купи втория етаж от закритото здравно заведение и обяви, че ще прави там старчески дом, сега той е постигнал договореност със синдика на общинската болница да купи първия и третия етаж от сградата.

Майката на певеца Наташа Делибалтова заявила пред репортер на изданието, че до дни сделката за покупко-продажбата на двата етажа ще бъде финализирана, но не уточни за каква сума синът ѝ придобива собствеността. Делибалтова работи като счетоводител в Диагностично-консултативния център, който се помещава в бившата болница.

В момента синдик на фалиралата болница е Тихомир Димитров, който беше назначен с решение на Окръжен съд – Кюстендил през месец януари тази година със заплата от 2000 лв. Репортер на “Струма” разговаря по телефона с певеца за закупения имот.

“Купих етажите, но все още не съм решил за какво ще ги използвам. На третия етаж в момента е разположен общинският хоспис, където се обгрижват тежко болни клиенти. Не желая да коментирам цената”, заяви Борис Дали.

Баща му Орлин Делибалтов беше по-словоохотлив: “Преди дни ремонтирах покрива на сградата. На първия етаж ще има лекарски кабинети. Хората от Бобов дол сега ходят да се лекуват в Дупница и Кюстендил. До дни ще заработи кабинет по кардиология на първия етаж. Ще идва лекар специалист от София. Ще има и други лекарски кабинети. Аз сам правя ремонтите. Цялото семейство стоим зад Борис и всички помагаме с каквото можем. На втория етаж ще отворим старчески дом, а на третия – хоспис. С плащанията се занимава синът ми, от мен само работата”, заяви родителят.

Припомняме, че общинската болница в Бобов дол беше обявена официално в несъстоятелност през 2015 г., но реално здравното заведение не работи от 2010 г., след като тогавашното ръководство не успя да подпише договор с РЗОК за клинични пътеки. Последният управител на болничното заведение беше взел 170 000 лв. кредит от частна фирма, който не успя да погаси в срок и дългът набъбна над 500 000 лв. През месец декември 2018 г. сградата е обявена за публична продан за над 470 000 лв. При обявяването в несъстоятелност на болницата беше назначен синдик, който да се разпорежда с имуществото и да извърши продажбата на сградата.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Светът онемя от 8-годишния Калоян от София (СНИМКИ)

life

Поли Генова без майчинство

life

Какво да направите, за да предизвикате ревност в него

life

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.