Веган руска салата

Продукти

3 картофа

2 моркова

200 г зелен сушен грах (консерва или замразен)

1/2 буркан бейби кисели краставички

20 г сушени гъби шийтаке

500 г слънчогледова веган майонеза*

щипка черен пипер

щипка кориандър

хималайска сол на вкус

Приготвяне

Задушете на пара картофите и морковите и оставете да изстинат. Сварете граха, като предварително сте го накиснали за няколко часа. Накиснете гъбите, докато омекнат. Нарежете зеленчуците на кубчета, разбъркайте добре, добавете слънчогледовата майонеза и подправките и отново разбъркайте. Охладете за около час и сервирайте с украса по избор, крекери или любимия ви хляб.

Може да си приготвяте сами домашна майонеза по следния начин: Накиснете 50 г обелен суров слънчоглед (около 1 час), отцедете, добавете сока от 1/2 лимон, 2 с.л. зехтин, 1 с.л. ябълков оцет и 1 ч.л. кафява захар. Пасирайте всичко, като добавите малко вода, за да улесните процеса. Без да спирате да пасирате, добавяйте зехтин на тънка струйка, докато сместа започне да набъбва и добие консистенцията на майонеза.

От блога на ЗОЯ.БГ Кукуряк

The post Веган руска салата appeared first on Жената днес.

Източник: jenatadnes.com

Свързани новини

Ядков десерт без печене

life

Безглутенови ореховки

life

Яйца по италиански

life

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.