Внучката на Тодор Колев отива на съд

Внучката на Тодор Колев и нейният съпруг – англичанинът Джоузеф, търсят пари от близки, познати и дори непознати хора за съдебно дело срещу голяма компания за производство на луксозен текстил, интериорни стоки, тениски, шалове, чанти и др. Двойката смята да съди въпросната фирма за отнето авторско право на Джо.

Преди около месец мъжът на Теодора Кулева е открил интернет страница за дарения с цел да събере достатъчно пари за дело срещу компанията, която е негов бивш работодател. Фирмата е използвала създадени от него картини, които е превърнала в щампи за дамаски, декоративни възглавници, тениски, керамични изделия и т.н.

Неочаквано компанията отказала да му изплати дължимото за труда възнаграждение и тъй като не бил вписан никъде като автор на въпросните декорации, нямало как да докаже, че фирмата трябва да му плати за тях. Джо се оплака от проблема в социалните мрежи точно когато се разчу, че с Теодора Кулева очакват първото си дете.

Той помоли приятелите си да споделят за проблема му в своите профили в социалните мрежи. Така щяло да стане ясно колко нелоялна е фирмата, в която е работел. Именно по предложение на приятелите си той решил и да открие страницата за събиране на дарения, за да заведе дело срещу бившия си работодател.

Като цел за достигане е поставена солидната сума от 12 500 паунда, които се равняват на близо 30 000 лева. Засега обаче събраната сума е много далеч от необходимата – дарени са едва 310 паунда. „Благотворителите” засега са само 14 на брой. Повечето от тях отделят най-много по 20 паунда, а не липсват и такова, които даряват само по 5.

Въпреки това Джо продължава да моли не толкова за пари, колкото за споделяне на проблема му, за да стане той достояние на възможно най-много хора, пише „Уикенд“. Междувременно бременната Теодора се дразни на слуховете, че е стигнала почти до просяшка тояга. Тя и съпругът ѝ пристигнаха в България още в началото на декември и прекараха тук коледните празници.

Престоят в родината дал възможност на бившата звезда от сериала „Откраднат живот” да се запознае с клюките за себе си. Тя сериозно се ядосала, когато разбрала, че е се разчуло за финансовите проблеми на семейството. Актрисата се оплака в социалните мрежи от неприятните слухове, опитвайки се да ги отрече. Но е факт, че страницата за набиране на дарения на съпруга ѝ все още е активна.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Астропрогноза за днес 28 октомври…

az

Луиза Григорова не иска деца

life

ДОКТОРЕ, КАЖИ! Простатата притесни Димитър Пенев – ето какво показа прегледът при уролога…

life

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.