Извара с карамелизирани смокини

Продукти

  • 500 г извара
  • 250 г сушени смокини
  • 100 г кафява захар
  • 50 мл бренди
  • 200 мл червено вино

Приготвяне

Нарежете сушените смокини и ги сложете в леко загрят тиган. Добавете кафявата захар. Когато захарта започне да се карамелизира, добавете брендито и фламбирайте. Щом алкохолът се изпари, налейте виното и оставете смокините да поврат 3-4 минути докато виното се редуцира.

Разделете изварата в 4 дълбоки чинии и върху всяка топка поставете обилно от карамелизираните смокини с червено вино.

Рецепта от Давид Скоко по 24Kitchen

The post Извара с карамелизирани смокини appeared first on Жената днес.

Източник: jenatadnes.com

Свързани новини

Крем-брюле с маскарпоне и джинджифил

life

Шоколадови кубчета с кокос

life

Бадемово-вишнева торта

life

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.