Кексчета с ябълка и шипков мармалад

Не можем да си представим по-вкусна комбинация за зимни кексчета от ябълки и шипков мармалад. Допълнени с щипка канела, се превръщат в истинска наслада за сетивата.

Необходими продукти

  • 150 г брашно от рожков
  • 150 г пълнозърнесто брашно
  • 180 г кокосова захар
  • 120 мл слънчогледово масло
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1/2 ч.л. сода
  • канела
  • 1/2 бр банан
  • 1 бр ябълка
  • сок от един портокал
  • шипков мармалад

Начин на приготвяне:

Содата се погасява в сместа от блендиран банан, ябълка и сок от портокал и се разбърква със захарта и олиото. Прибавят се предварително смесените брашна, бакпулверът и канелата.

Сместа се разпределя във формичките, като се запълва половината, добавя се една лъжица мармалад и се залива с още една лъжица от сместа.

Пече се в предварително на 180 градуса фурна за 20 мин.

Автор на рецептата е Хриси, а на снимките: Маги/Зоя.бг. Още вкусни и здравословни рецепти можете да видите в Кукуряк.

 

The post Кексчета с ябълка и шипков мармалад appeared first on Жената днес.

Източник: jenatadnes.com

Свързани новини

Торта „Плодова нуга“

life

Нюйоркски чийзкейк

life

Пудинг с шоколад и сметана

life

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.