Кекс с тиква

Сезонна рецепта с дъх на тиква, портокал, какао, канела, джинджифил, карамфил и пчелен мед.

Продукти

  • 340 г пюре от тиква
  • 220 г брашно от спелта
  • 200 г кокосова захар
  • 120 мл шарлан
  • 60 мл сок от портокал
  • 2 с.л. какао на прах
  • 1 с.л. смляно ленено семе, разтворено в 3 с.л. вода
  • 1 ч.л. сода
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1/2 ч.л. канела
  • 1/2 ч.л. джинджифил
  • щипка карамфил

Приготвяне

Разбиваме тиквата с подправките, содата, мазнината, захарта, сока от портокал и лененото семе. Добавяме брашното и бакпулвера.

Разделяме крема на две и към едната половина добавяме какаото. Изсипваме във форма за печене, като редуваме двата крема, за да се получи шарка.

Печем в загрята на 180°С фурна.

Готовия кекс намазваме с малко мед и поръсваме с орехи.

Рецепта от блога на Зоя.БГ Кукуряк

The post Кекс с тиква appeared first on Жената днес.

Източник: jenatadnes.com

Свързани новини

Вкусни палачинки с шунка

life

Домашни вафли на тиган от Джейми Оливър

life

Ябълкова торта

life

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.