Корейски ритуали за перфектна кожа

Четири от най-важните корейски ритуали за перфектна кожа обединява новата марка в портфолиото на Selecta International – JOWAÉ.  Марката бе представена в София. Тя предлага продукти с иновативни натурални формули, базирани на патентован научен комплекс Лумифенол в комбинация с медицински и лечебни свойства. JOWAÉ е етична, натурална и дермо-ефективна марка, отличавайки се със средно 93% натурален произход на съставките.

Всеки ден кожата ни е подложена на редица предизвикателства: замърсявания, ултравиолетови лъчи, стрес, умора, вътрешни и външни агресори, които оказват влияние върху нейното състояние. Това затруднява поддържането на естествения й баланс. Ден след ден тенът потъмнява, а преждевременното стареене си проправя път. Идеалът за перфектна кожа, обаче, е реалност в Южна Корея. Да имаш красива кожа е повече от критерий за красота за корейските дами, това е признак за престиж и уважение. Със своята креативност, динамика и иновативност, корейският пазар е вдъхновение за козметичната индустрия в световен мащаб. Данните посочват двуцифрен ръст на износа от Южна Корея през 2015г – 53.6%.

Марката  JOWAÉ  се ражда от необходимостта да се

възстанови жизненият баланс на кожата.

Растенията, използвани във формулите на продуктите, са добре познати в азиатската фармакопея и са внимателно селектирани в партньорство с корейския професор Ки Хюн Ким, завършил Фармация в университетите Харвард и Sungkyunkwan.

Иновативната патентована съставка Лумифенол, извлечена от растението дебелец, е в сърцето на формулите на марката и има четири невероятни действия за възстановяване на баланса и хармонията на кожата. Той защитава, образувайки антиоксидантен щит, детоксикира като активира естествените защитни свойства на кожата, възстановява, чрез подсилване на клетъчния метаболизъм и придава блясък за регулиране на синтеза на меланин. Всички формули са със средно 93% съдържание на естествени съставки и 0% парабен, феноксиетанол, минерални масла, силикон, съставки с животински произход или синтетични оцветители. Това ги прави много

подходящи дори за чувствителна кожа.

Корейската козметика е позната със сложните си разкрасителни ритуали, които включват многобройни стъпки и специфични жестове, свързани с всеки продукт. Разкрасителният ритуал на JOWAÉ включва четири основни стъпки – ПОЧИСТВАНЕ (за елиминиране на замърсяванията), ПОДГОТОВКА за последващата грижа, АКТИВИРАНЕ (поддържане на младежкия вид и подсилване на тена) и КОРЕКЦИЯ за балансиране на всеки тип кожа. Всяка стъпка включва ефективни продукти с растения от азиатската фармакопея за максимален резултат. Опаковките на продуктите са със специален зелен цвят „Koryo“, вдъхновен от корейската керамика.

The post Корейски ритуали за перфектна кожа appeared first on Жената днес.

Източник: jenatadnes.com

Свързани новини

Отстранявате ли правилно зъбната плака?

life

С какво да заменим пастата за зъби?

life

Bioderma е любимата дермокозметична марка в България

life