Мадлени

Продукти

115 г масло

15 г мед

15 г кафява захар

120 г брашно

4 г бакпулвер

100 г бяла захар

1 г фина морска сол

3  яйца

0.5  лимон, настъргана кора

0.5  портокал, настъргана кора

Приготвяне

Разтопете маслото, меда и кафявата захар на умерен огън. Бъркайте бавно с шпатулата, така че захарта и медът да не загорят, а всичко да се разтопи и смеси добре. Оставете сместа настрани, за да се охлади леко.

Смесете брашното, бакпулвера, захарта и солта в голяма купа и след това разбъркайте с телена бъркалка. Направете кладенче в сухите съставки и добавете яйцата едно по едно, докато се поемат напълно от сместа.

Щом сместа стане съвсем гладка, разбъркайте внимателно тестото с бъркалката и налейте разтопеното с меда и захарта масло. Накрая прибавете настъргана кора от лимон и портокал.

Ще получите течно тесто, почти като това за палачинки. Покрийте го с фолио и го оставете да престои най-малко 2 часа, най-добре един ден.

Загрейте фурната на 190 градуса. Прехвърлете тестото в пош и го разпределете в гнездата на форма за мадлени. Пълнете ги до 3/4 или 1/2, но в никакъв случай догоре. Печете 10 минути.

Рецепта от 24Kitchen

The post Мадлени appeared first on Жената днес.

Източник: jenatadnes.com

Свързани новини

Шоколадова мус торта само с 4 съставки

life

Рачел от грозде и дюли

life

Мъфини с круши, смокини и орехи

life

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.