НАСА отваря космическата станция за туристи срещу 35 000 долара за нощувка

НАСА заяви, че търговските полети ще продължат до 30 дни, а туристите, които са в орбита, ще изпълняват задължения, които попадат в одобрените търговски и маркетингови дейности .

Очакваните разходи за двупосочно пътуване са 58 млн. щатски долара като всяка нощувка излиза на космическия турист около 35 000 щатски долара.

Ако има достатъчно търсене, НАСА заяви, че ще има две частно финансирани пътувания годишно.

Астронавтите ще пътуват с американски космически кораб и ще трябва да отговарят на строгите медицински стандарти на агенцията.

НАСА заяви, че „търговска организация“ ще разработи всяка мисия и „ще определи състава на екипажа“.

НАСА отваря космическата станция за туристи срещу 35 000 долара за нощувка

Астронавтът Кристина Кох, в изявление от космическата станция, каза, че това е „невероятно преживяване“, което има уникална стойност за научните изследвания, развитието и технологиите.

Възможността частни лица да пътуват в орбита е само една от насоките за по-широко отваряне на космическата станция за търговска дейност.

НАСА се стреми да прилуни първата жена и следващия човек на Луната до 2024 г. и се надява, че американските компании ще играят „съществена роля за установяване на устойчиво присъствие“ на естествения спътник на Земята.

България – Източник: infotourism.net

Свързани новини

Поредна къща за гости в нарушение на закона

life

Винено-кулинарните дестинации са качени на сайта на Министерството на туризма

life

Започна ревизия на старите договори за стопанисване на плажовете

life

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.