Омлетица

Нещо като пица, нещо като омлет…или омлетица. А защо не и пицалет:) Аз се сетих за нея вчера в опит да измисля нещо за вечеря, без да е необходимо много време за това. Продуктите варират според вкуса, може да се яде топла и студена.Става и за закуска.

Продукти:

за блата:

  • 5 яйца
  • 4 супени лъж. брашно от лимец
  • сол (по желание)

за плънката:

  • чушка
  • домат
  • сирене
  • кашкавал
  • филе

Начин на приготвяне:

Продуктите за плънката са изцяло по желание, това горе сложих  аз в нашата омлетица. Сега се сещам, че имах и бейби спанак, който идеално щеше да пасне. Може да добавите маслини, гъби, царевица, нахут…или просто каквото вие обичате

Разбийте хубаво яйцата с брашното.  Намаслете с малко зехтин голям тиган и го загрейте на слаб огън. Изсипете сместа за блата и изчакайте докато започне да се втвърдява по краищата. Става бързо! Подредете отгоре плънката и по възможност захлупете с друг тиган или капак. Печете около десетина минути и накрая поръсете с кашкавал (или моцарела).

Може да сложите тигана във фурната на горен ротан (грил), за да се запече кашкавала. Аз забравих да сложа сол в основата и се притеснявах дали няма да е безвкусно. Не, не беше, защото пък ползвах солено сирене и то балансира. Но и не пречи да се посоли след като е готова.

Източник: Готварската книга на Алби, dдаптирано: https://www.foodieboulevard.bg/

The post Омлетица appeared first on Жената днес.

Източник: jenatadnes.com

Свързани новини

Френски ябълков тарт

life

Торта с нуга

life

Карнъ ярък с тиквички

life

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.