Пълнено авокадо

Продукти

(за 4-6 порции):

Основа

4-6 бр. добре узряло авокадо

Плънка

5-6 домата

1 червена чушка

1 зелена чушка

½ тиквичка

1 морков

150 г маслини без костилка

150 г кълнове от елда (или други по избор)

1 стрък пресен лук

1 скилидка чесън

½ с.л. зехтин

хималайска сол

кориандър

кимион

лимонов сок

Приготвяне

Първо се приготвя плънката: чушките, тиквичката, лукът и маслините се нарязват на ситни кубчета, морковът се настъргва на средното ренде, а чесънът – на най-ситното. Всичко се смесва с кълновете, зехтина, солта и подправките на вкус. Доматите се разрязват на шайби и се нареждат като подложка. Авокадото се разрязва на половинки – точно по средата, по дължина, отстранява се обелката и костилката и се напълва с готовата смес. Може да се сервира като и като предястие, и като основно.

Автор на рецептата е Тодор, а на снимките: Анастасия / Зоя.бг. Още вкусни и здравословни рецепти можете да видите в Кукуряк.

The post Пълнено авокадо appeared first on Жената днес.

Източник: jenatadnes.com

Свързани новини

Домашен сладолед от ягоди

life

Парижки флан

life

Зелено гаспачо или студена супа с авокадо и краставица

life

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.