САМО В ПИК! На метри един от друг: Стоянка Мутафова и Ламбо се борят за живота си – икони на Дева Мария и Свети Стефан пазят комедийната прима

Икони на Дева Мария и още няколко светци, сред които нейния покровител свети Стефан, пазят Стоянка Мутафова в реанимацията на Военно-медицинска академия, научи ПИК. Със съдействието на директора на ВМА ген. Мутафчийски 97-годишната актриса бе преместена от Правителствена болница „Лозенец“ миналия четвъртък.

За разлика от майка си, дъщерята на Стояна, Мария Грубешлиева, вярва в Бог. Затова и в този критичен за театралната прима момент, Муки се моли ежеднеминутно на всевишните сили майка й да се възстанови след тежката операция на жлъчката. „Постоянно се моля мама да се оправи. Много разчитам на Бог да я изправи отново на крака“, признала пред познати Мария Грубешлиева тези дни.

Още когато Муки била много малка дете, нейната баба Екатерина Мутафова я водела всяка седмица на черква. През целия си живот, самата Стоянка едва ли е стъпвала повече от 10 пъти в църква. Живата легенда на родния театър е споделяла, че не знае какво е Бог и в черква никога не може да се моли, заради празнотата и рутината, която усеща у свещениците.

Въпреки безверието на Мутафова, Муки таи надежди, че пред майка й има още живот и заради благословиите, която отправял най-редовно към майка й лично патриах Неофит. Той е единственият духовник, който Стояна почита. Всеки път, когато двамата се засичали някъде, Неофит благославял Стояна за дълъг живот и кариера.

Припомняме, че Мутафова е на легло от 21 октомври, когато бе оперирана по спешност. В болница „Лозенец“ откриха гной в жлъчката. Опциите пред Стояна са били две – незабавна операция или реална опасност спомагателният орган на храносмилателната система да се спука и комедийната прима да си отиде буквално за няколко часа.

В реанимацията на Военно-медицинска болница, но в отделна стая, се бори за живота си и Стефан Данаилов. Ламбо бе приет с белодробен проблем в началото на миналия месез.  През лятото той се подложи на операция на тазобедрената става след падане, миналата година разкри, че страда от Паркинсон, а 4 години по-рано пребори тежко онкологично заболяване.

Източник:

Свързани новини

ВЕДНАГА СЛЕД „КАПКИТЕ“: Папи Ханс пуска дует

life

Лейди Гага с роля в нов филм

life

Актрисата Снежина Петрова в откровена изповед за живота, театъра, децата си и покаянието

life

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.