Само 5% откриват момичето на тази рисунка

Оптичните илюзии са изключително популярни сред хората, защото ги карат да размърдат сивото си вещество и да разгледат детайлите, за да видят какво е скрито в тях.

Разгледайте отблизо едно странно изображение, в което е скрита друга картина. Разгледайте я отблизо от всички страни – погледнете от един ъгъл, после от друг…

Успяхте ли да забележите образа на младо момиче? Ако не сте, не се притеснявайте. Установено е, че само 5% от хората успяват да го забележат в рисунката.

Останалите, уви, колкото и дълго да разглеждат изображението, виждат само тъжното лице на възрастна жена в сомбреро с чип нос и брадавица.

Възможно ли е тогава да бъде видян образа на момиче?

Да. Опитайте се да погледнете само дясната страна на лицето на изобразената възрастна жена, като внимавате да не гледате към останалата част от снимката. И особено трябва да се съсредоточи върху носа ѝ.

Да, носът на старата жена е профилът на младата красавица, а брадавицата на старата жена е очарователното малко носле на сладката девойка. Сега вече видяхте ли го на изображението?

И този тест за наблюдателност доказва само едно, а именно, че повечето хора виждат само голямата картина, но все пак трябва да се обръща повече внимание на детайлите, защото често пъти точно в тях е скрито разковничето.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Царят поздрави внука си Симеон Хасан за рождения му ден (СНИМКА)

life

ИЗНЕНАДА: Топ звезда пропуска концерта на „Пайнер“

life

Търси в партньора си това качество!

life

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.