Спаначени кюфтенца

Продукти за 4-6 порции:

За кюфтенцата:

  • замразен спанак – 450 г,
  • галета – 7 с.л.,
  • пармезан – 50 г,
  • сушени домати – 50 г,
  • чесън – 2 скилидки,
  • яйца – 2 бр.,

сметанов сос:

  • заквасена сметана – 200 г,
  • чесън – 2 скилидки,
  • лимон, сок – 1/2 бр.,
  • сол – на вкус,
  • магданоз, пресен – за сервиране

Приготвяне:

Размразете спанака и го отцедете старателно. Поставете го в купа. Настържете пармезана на фино ренде. Нарежете сушените домати на дребни парченца. Обелете и накълцайте скилидките чесън. Прибавете пармезана, сушените домати, чесъна и галетата към спанака.

В отделна купичка леко разбъркайте яйцата с вилица или с телена бъркалка. Прибавете ги към останалата смес и разбъркайте добре.

Загрейте фурната на 180*С и покрийте тава с хартия за печене. От спаначената смес оформете малки топчета (малко по-големи от орех) и ги подредете на разстояние едно от друго в тавата.

Печете около 20 мин. ,докато кюфтенцата добият леко златист цвят. Времето за печене може да варира в зависимост от големината на кюфтенцата и особеностите на вашата фурна.

За соса почистете и накълцайте на ситно скилидките чесън. Изцедете половин лимон. Разбъркайте заквасената сметана с чесъна и лимоновия сок. Подправете със сол.

Сервирайте кюфтенцата с филийка домашен хляб, сметановия сос и резенче лимон. Поръсете с пресен магданоз.

The post Спаначени кюфтенца appeared first on Жената днес.

Източник: jenatadnes.com

Свързани новини

Портокалови мъфини

life

Кекс с тиква

life

Ябълков кейк без печене

life

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.