Торта с крем „Тирамису“

Необходими продукти:

Блат:

  • 250 г бадеми
  • 2 с.л. агаве или мед
  • 2 с.л. сурово какао
  • 1 ч.л. ванилия
  • 1 с.л. студено кафе
  • 1 щипка сол

Кокосов крем:

  • 250 мл кокосова вода
  • 1 ч.ч. кашу – предварително накиснато
  • 2 с.л. кокосово масло – разтопено на водна баня
  • 1/2 ч.ч. кокосово брашно
  • 3 с.л. агаве
  • 1 ч.л. ванилия

Мус:

  • 5 фурми
  • 50 г кокосов крем
  • 1 ч.ч. кашу – предварително накиснато
  • 1 ч.л. ванилия
  • 2 с.л. какао
  • 2 с.л. кокосово масло
  • 1 с.л. студено кафе

Начин на приготвяне:

  • Приготвяне на блата:

Всички продукти за блата се разбиват в блендер до получаване на хомогенна смес, която не залепва. Внимателно се оформя във форма с размери 26 см и се прибира в хладилник, за да стегне.

  • Приготвяне на кокосовия крем:

В кухненски робот или блендер се изсипват всички продукти, без кокосовото масло, то се добавя накрая и отново се разбива всичко до получаването на еднороден крем. Излива се върху блата и се прибира в хладилник за около час.

  • Приготвяне на муса:

Използвайте отново блендер за да разбъркате всички съставки с изключение на студеното кафе и кокосовото масло, те се добавят накрая. След като мусът е добре разбит се излива върху вече стегналия кокосов крем и блат. Прибира се отново в хладилник за 4-6 часа.

Автор на рецептата е Борислава/Зоя.бг. Още вкусни и здравословни рецепти можете да видите в Кукуряк.

The post Торта с крем „Тирамису“ appeared first on Жената днес.

Източник: jenatadnes.com

Свързани новини

Коледен щолен

life

Хляб без месене със семена

life

Рулца от тиквички на фурна

life

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.