Удивителна находка от Египет променя историята (СНИМКИ)

Археолози откриха гробница на повече от 2000 г. с добре запазени стенописи и непокътнати мумии на животни в египетската провинция Сохаг. Гробницата беше представена пред журналисти. Египетското правителство редовно огласява археологически открития с надеждата да привлече туристи. Гробницата е от епохата на Птолемеите.

„Това е една от най-удивителните находки в този район“, каза генералният секретар на Висшия съвет за античните ценности Мустафа Уазири. По думите му прекрасно съхранилите се стенописи със сцени от живота на боговете не са загубили яркостта си. Подземната гробница с много вътрешни помещения се намира в Ахмим. Тя е принадлежала на богаташ. В нея е намерена една човешка мумия и повече от 50 мумии на животни – мишки, соколи, котки. Открити са два саркофага, но вторият е празен. Вероятно е бил предназначен за съпругата на погребания.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Хороскопът за днес 20 юли…

Пепи

Починала баба кихна и възкръсна в обредния дом

life

5 съвета за по-дълъг живот – някои са по-странни, отколкото предполагате

life

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.