Фалафели – нахутени кюфтенца

Продукти

  • 800 г сварен нахут 
  • 2 с.л. сусамов тахан
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 с.л. кимион
  • 1 с.л. кориандър
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 1 връзка магданоз
  • 1 щипка черен пипер
  • 1 щипка сол
  • сокът от половин лимон
  • Семена черен кимион и сусам за овалване.

Приготвяне

Заедно се пасират нахута, зехтина, лимоновия сок, тахана, лука, чесъна, магданоза, кориандъра, солта и пипера. Разбиват се докато се получи хомогенна смес, може да се добави малко вода ако е необходимо. Оформят се средно големи топчета и се овалват в сусама и черения кимион.

Рецепта от блога на Зоя.БГ Кукуряк

The post Фалафели – нахутени кюфтенца appeared first on Жената днес.

Източник: jenatadnes.com

Свързани новини

Торта с ягоди и маскарпоне

life

Крамбъл със сини сливи

life

На вечеря с Таня Донева и Вкусното ми Хоби със Страст и Любов

life

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.