Шоколадови мъфини с круша

След малко ще стане ясно, че това, което направих всъщност не са точно мъфини и поради липса на круша сложих една праскова. Свършили са ми всякакви хартиени форми за мъфини, но пък имам такива за тарталети. Но в случая формата не определя вкуса, а той е много лек и приятен.

Продукти:

  • 50 г кокосово масло
  • 4 супени лъж. мед
  • 1 яйце
  • 60 мл мляко (аз сложих кокосово)
  • 50 г черен шоколад
  • ванилия
  • 60 г брашно от лимец
  • 1/2 чаена лъж. бакпулвер
  • 1 круша, която аз замених с праскова
  • щипка сол
  • нарязани бадеми (лешници, орехи)

Начин на приготвяне:

Разтопете кокосовото масло, добавете меда и разбийте с миксер. Сложете яйцето и разбийте отново.

Шоколадът се разтопява на водна баня (или за кратко в микровълнова-спестява време, иначе не е много ок) и се добавя към горната смес. Сложете и есенцията ванилия.

Всички сухи съставки се смесват и се добавят към „мокрите“.
Нарежете плода на малки парченца и объркайте.
Разпределете сместа във формите, поръсете с нарязаните ядки.

Печете за около 25 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.

От Готварската книга на Алби, Източник: @healthy.bitelife

The post Шоколадови мъфини с круша appeared first on Жената днес.

Източник: jenatadnes.com

Свързани новини

Доматена супа с чушки, босилек и авокадо

life

Крем супа от земна ябълка и магданоз

life

Миди „Сен Жак“ с ябълки

life

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.