Щрудел с кокосово масло

Десертът винаги е приятно допълнение към сплотените и топли моменти със семейството и близките ни хора. Днешното ни предложение е ябълков щрудел, който ще принесе ухание на канела и кокос на трапезата.

Продукти

1 пакет кори

540 г ябълки

30 г червени боровинки

20 г стафиди

50 г светла тръстикова захар

30 г кокосови стърготини

1 ч.л. канела

кокосово масло

Приготвяне

Настърганите ябълки се задушават в част от мазнината до полуомекване, след което се смесват с червените боровинки, стафидите и канелата.

Тавата за щрудела се намазва с мазнина. Поставя се кора, като се покрива с разтопено кокосово масло. Върху нея се разстила част от сместа, поръсва се със захар и се навива на руло. Процедурата се повтаря до използване на цялото количество плънка. След това рулата се подреждат под формата на охлюв в тавата, започвайки от средата на съда и се намазват с кокосово масло отгоре.

Пече се на около 180 градуса, докато придобие златист цвят отгоре – средно около 45 минути.

Рецепта от блога на Зоя.БГ Кукуряк

The post Щрудел с кокосово масло appeared first on Жената днес.

Източник: jenatadnes.com

Свързани новини

Безглутенови ореховки

life

Сладолед с праскови

life

Торта „Еспресо“

life

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.