Ябълков пай с шоколадова заливка

Необходими продукти:

Основа:
100 г пекан
150 г бадеми
20 фурми

Крем:
150 г макадами
1 с.л. кокосово масло
4 с.л. агаве
сок от 2 лимона

Пълнеж:

4 ябълки
25 фурми
2 с.л. чиа
сок от 1 лимон
пресен джинджифил
канела

Заливка:
100 г кулинарен шоколад
150 мл ядково мляко

Начин на приготвяне:

Първо се приготвя основата като в блендер се разбиват ядките, след което се добавят фурмите. Трябва да се получи влажна смес, която се оформя равномерно по дъното и стените в силиконова форма за пай. Приберете в хладилник, докато приготвяте пълнежа.

За кремчето трябва да разбиете всички съставки, като последно се добавя разтопеното кокосовво масло.

Ред е на ябълките, които трябва да обелите и нарежете на ситно, а фурмите да намачкате. Плодовете се размесват заедно с чиата, лимоновия сок, канелата и джинджифила. Изсипвате върху крема и замразявате.

Изваждате пая след 3-4 часа от хладилника, освобождавате го от формата. Разтопявате шоколада на водна баня, добавяте затопленото ядково мляко и разбърквате. Заливате пая и украсявате.

Автор на рецептата е Теодора, а на снимките: Анастасия/Зоя.бг. Още вкусни и здравословни рецепти можете да видите в Кукуряк.

The post Ябълков пай с шоколадова заливка appeared first on Жената днес.

Източник: jenatadnes.com

Свързани новини

Крем-брюле с маскарпоне и джинджифил

life

Фалафели – нахутени кюфтенца

life

Пълнено авокадо

life

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.